h-artenco.nl h-artenco.nl/
Gerine Dubbeldam  
ontdek de klei

DAG WORKSHOP KERAMIEK

aarden......


KERAMIEK
Heb je kennis gemaakt met de klei tijdens één van de workshops en heb je zin om je eens meer te verdiepen in de keramiek techniek? Heerlijk met je handen in de klei; vormen laten ontstaan. Deze later weer decoreren met glazuur. Keramiek heeft zoveel mogelijkheden. Verschillende soorten klei, technieken, manieren van glazuren. Er valt van alles te ontdekken.

Iedereen werkt op zijn eigen niveau. Omdat er in kleine groepjes gewerkt wordt is er veel individuele aandacht. Ook inspireren we elkaar. Je kunt kiezen om aan je eigen ontwikkeling te werken en je eigen opdrachten te kiezen, of ik geef technische oefeningen of opdrachten.
  

De eerste dag werken we met de klei. Klei heeft ongeveer 2 tot 3 weken nodig om te drogen en dan wordt deze bisquit gebakken. Ook zijn er technieken dat je dezelfde dag kleur geeft aan je object.
Op de bisquit gebakken klei kun je glazuren. Een tweede dag ongeveer een maand later kun je jouw werk glazuren. Dan wordt het nog eens gebakken en kan het werk opgehaald worden.
  
Bij de prijs inbegrepen:
Gebruik van gereedschap
Instructie en professionele begeleiding
Thee en koffie

LOCATIE:
 
Tot Gouw